School of Design, Interior Design

Students: Yang Pei, Yushi Zhao
Faculty: Robert Nassar, June Park

This project is designed for a high-end jewelry store in Copenhagen. The project focuses on the material and lighting selection based on the brand spirit and shopping experience. The owner and the target market is decided by students, in our solution, the owners are former architects and the target group are tourists and middle/upper-level class in Copenhagen.

The spatial experience is from public to private as people walk in the store. The frosted glasses are applied to create different levels of privacy. The space becomes blurry and less visible by overlapping frosted glass partitions.

 

Beside the frosted glass partition, the store incorporates glass elements in other areas such as display boxes and a display wall.

 

The space includes: outdoor and indoor lounge / cashier / exhibition area / vip room / stuff lounge / manager office / storage / restroom. Main materials in the space – stone, concrete and glass which are widely used in architecture.

 

Main jewelry display area in the store.

 

The spatial experience is from public to private as people walk in the store. The frosted glasses are
applied to create different levels of privacy. The space becomes blurry and less visible by overlapping frosted glass partitions.

 

Link to student documentation (1, 2, 3)